Aanpak & werkwijze

Aanpak & werkwijze

 

In mijn werk maak ik gebruik van verschillende stromingen, waaronder Transactionele Analyse en Geweldloze Communicatie. De kern van deze stromingen is persoonlijkheid en communicatie. Deze twee punten zijn toepasbaar op gebieden van management, teams, opvoeding, onderwijs en therapie. Mijn leerervaringen heb ik opgedaan door het volgen van opleidingen en door zelfstudie, ervaringsleren en persoonlijke ontwikkeling.

Transactionele Analyse

Inner Touch gebruikt de theorie van de Transactionele Analyse in alle advies- en werksituaties. TA is een systeem om communicatie te verbeteren en om het menselijk gedrag te begrijpen. Voor meer informatie over TA zie www.transactioneleanalyse.nl.

Corine volgt sinds september 2009 de internationaal erkende opleiding Transactionele Analyse bij de TA academie (www.ta-academie.nl). Dit is een driejarige opleiding. Doelstelling van deze opleiding is om allereerst de theoretische concepten van de TA te leren toepassen in persoonlijk en professioneel functioneren om deze vervolgens te internaliseren.

Geweldloze Communicatie

Inner Touch gebruikt de theorie van Geweldloze Communicatie in individuele contacten en teamtrainingen. (Geweldloze Communicatie is een methode die je helpt om in contact te blijven met jezelf en de ander. Met elkaar te delen wat een ieder wezenlijk raakt, door het delen van gevoelens en behoeften. Geweldloze Communicatie is ontwikkeld door Marshall Rosenberg).

Systemisch werk

Inner Touch gebruikt de theorie en benaderingswijze van ‘systemisch werk’ in individuele contacten als teamtrainingen. We groeien op en ontwikkelen ons in verschillende systemen, zoals het gezin waarin we opgroeiden, de school, het team, of de organisatie. Door naar het systeem te kijken, worden verborgen belemmeringen en patronen zichtbaar gemaakt. Door het volgen van de onderliggende dynamiek zijn veranderingen aan te brengen in het systeem. De ervaring leert dat mensen beter contact krijgen met hun ‘eigen plek’, wat leidt tot gevoelens van ruimte, verbinding en het stromen van de energie.

Corine heeft verschillende workshops (familie)opstellingen gevolgd en als co- trainer van Crystal Concepts workshops begeleid.

Naast bovenstaande heb ik de volgende opleidingen en cursussen gevolgd:
  • Post HBO opleiding; Operationeel Management
  • Kaderopleiding Gezondheidszorg van de Hogeschool Rotterdam & Omstreken
  • Vrouwelijk Leiderschap (certificaat)
  • Authentiek presenteren met speaking circles
  • NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)
  • NEI (Neuro Emotionele Intelligentie)